Bééf Bourguignon
Recipe by Karina,CafeDelites ( thank you )
Source cafedelites.com@Beef Bourguignon
Téndér fâll âpârt chunks of bééf simméréd in â rich réd winé grâvy mâkés Juliâ Child's Bééf Bourguignon ân incrédiblé fâmily dinnér. Slow Cookér, Instânt Pot/Préssuré Cookér, Stové Top ând thé trâditionâl Ovén méthod includéd! éâsy to mâké, évéry stép is worth it.
Ingrédiénts
⦁ 1 tâbléspoons éxtrâ-virgin olivé oil
⦁ 6 ouncés (170g) bâcon, roughly choppéd
⦁ 3 pounds (1 1/2 kg) bééf briskét, trimméd of fât (chuck stéâk or stéwing bééf) cut into 2-inch chunks
⦁ 1 lârgé cârrot slicéd 1/2-inch thick
⦁ 1 lârgé whité onion, dicéd
⦁ 6 clovés gârlic, mincéd (dividéd)
⦁ 1 pinch coârsé sâlt ând fréshly ground péppér
⦁ 2 tâbléspoons flour
⦁ 12 smâll péârl onions (optionâl)
⦁ 3 cups réd winé liké Mérlot, Pinot Noir, or â Chiânti -- for â mildér sâucé, usé only 2 cups of winé
⦁ 2-3 cups bééf stock (if using 2 cups of winé, usé 3 cups bééf stock)
⦁ 2 tâbléspoons tomâto pâsté
⦁ 1 bééf bullion cubé, crushéd
⦁ 1 téâspoon frésh thymé, finély choppéd
⦁ 2 tâbléspoons frésh pârsléy, finély choppéd (dividéd)
⦁ 2 bây léâvés
⦁ 2 tâbléspoons buttér
⦁ 1 pound frésh smâll whité or brown mushrooms, quârtéréd
Instructions
TRâDITIONâL OVéN MéTHOD:
1. Préhéât ovén to 350°F | 175°C.
2. Héât thé oil in â lârgé dutch ovén or héâvy bâséd pot. Sâuté thé bâcon ovér médium héât for âbout 3 minutés, until crisp ând brownéd. Trânsfér with â slottéd spoon to â lârgé dish ând sét âsidé.
3. Pât dry bééf with pâpér towél; séâr in bâtchés in thé hot oil/bâcon fât until brownéd on âll sidés. Rémové to thé dish with thé bâcon.
Get full recipe>> cafedelites.com@Beef Bourguignon
Recipe by Karina,CafeDelites ( thank you )
Source cafedelites.com@Beef Bourguignon
Téndér fâll âpârt chunks of bééf simméréd in â rich réd winé grâvy mâkés Juliâ Child's Bééf Bourguignon ân incrédiblé fâmily dinnér. Slow Cookér, Instânt Pot/Préssuré Cookér, Stové Top ând thé trâditionâl Ovén méthod includéd! éâsy to mâké, évéry stép is worth it.
Ingrédiénts
⦁ 1 tâbléspoons éxtrâ-virgin olivé oil
⦁ 6 ouncés (170g) bâcon, roughly choppéd
⦁ 3 pounds (1 1/2 kg) bééf briskét, trimméd of fât (chuck stéâk or stéwing bééf) cut into 2-inch chunks
⦁ 1 lârgé cârrot slicéd 1/2-inch thick
⦁ 1 lârgé whité onion, dicéd
⦁ 6 clovés gârlic, mincéd (dividéd)
⦁ 1 pinch coârsé sâlt ând fréshly ground péppér
⦁ 2 tâbléspoons flour
⦁ 12 smâll péârl onions (optionâl)
⦁ 3 cups réd winé liké Mérlot, Pinot Noir, or â Chiânti -- for â mildér sâucé, usé only 2 cups of winé
⦁ 2-3 cups bééf stock (if using 2 cups of winé, usé 3 cups bééf stock)
⦁ 2 tâbléspoons tomâto pâsté
⦁ 1 bééf bullion cubé, crushéd
⦁ 1 téâspoon frésh thymé, finély choppéd
⦁ 2 tâbléspoons frésh pârsléy, finély choppéd (dividéd)
⦁ 2 bây léâvés
⦁ 2 tâbléspoons buttér
⦁ 1 pound frésh smâll whité or brown mushrooms, quârtéréd
Instructions
TRâDITIONâL OVéN MéTHOD:
1. Préhéât ovén to 350°F | 175°C.
2. Héât thé oil in â lârgé dutch ovén or héâvy bâséd pot. Sâuté thé bâcon ovér médium héât for âbout 3 minutés, until crisp ând brownéd. Trânsfér with â slottéd spoon to â lârgé dish ând sét âsidé.
3. Pât dry bééf with pâpér towél; séâr in bâtchés in thé hot oil/bâcon fât until brownéd on âll sidés. Rémové to thé dish with thé bâcon.
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