DFP HEAD Bééf Bourguignon | delicious foods

Bééf Bourguignon

Bééf Bourguignon

Recipe by Karina,CafeDelites ( thank you )
Source cafedelites.com@Beef Bourguignon



Téndér fâll âpârt chunks of bééf simméréd in â rich réd winé grâvy mâkés Juliâ Child's Bééf Bourguignon ân incrédiblé fâmily dinnér. Slow Cookér, Instânt Pot/Préssuré Cookér, Stové Top ând thé trâditionâl Ovén méthod includéd! éâsy to mâké, évéry stép is worth it.

Ingrédiénts

1 tâbléspoons éxtrâ-virgin olivé oil
6 ouncés (170g) bâcon, roughly choppéd
3 pounds (1 1/2 kg) bééf briskét, trimméd of fât (chuck stéâk or stéwing bééf) cut into 2-inch chunks
1 lârgé cârrot slicéd 1/2-inch thick
1 lârgé whité onion, dicéd
6 clovés gârlic, mincéd (dividéd)
1 pinch coârsé sâlt ând fréshly ground péppér
2 tâbléspoons flour
12 smâll péârl onions (optionâl)
3 cups réd winé liké Mérlot, Pinot Noir, or â Chiânti -- for â mildér sâucé, usé only 2 cups of winé
2-3 cups bééf stock (if using 2 cups of winé, usé 3 cups bééf stock)
2 tâbléspoons tomâto pâsté
1 bééf bullion cubé, crushéd
1 téâspoon frésh thymé, finély choppéd
2 tâbléspoons frésh pârsléy, finély choppéd (dividéd)
2 bây léâvés
2 tâbléspoons buttér
1 pound frésh smâll whité or brown mushrooms, quârtéréd




Instructions

TRâDITIONâL OVéN MéTHOD:
1. Préhéât ovén to 350°F | 175°C.
2. Héât thé oil in â lârgé dutch ovén or héâvy bâséd pot. Sâuté thé bâcon ovér médium héât for âbout 3 minutés, until crisp ând brownéd. Trânsfér with â slottéd spoon to â lârgé dish ând sét âsidé.
3. Pât dry bééf with pâpér towél; séâr in bâtchés in thé hot oil/bâcon fât until brownéd on âll sidés. Rémové to thé dish with thé bâcon.

Get full recipe>> cafedelites.com@Beef Bourguignon

Related Posts :

0 Response to "Bééf Bourguignon"

Post a Comment